Kindercoaching

Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich in een eigen tempo. De paarden en ik zijn er voor kinderen en jongeren die extra steun of begeleiding kunnen gebruiken.

Kinderen
Kinderen (en hun ouders) ervaren soms al op jonge leeftijd dat ze vastlopen. Bijvoorbeeld door pestgedrag, ingrijpende gebeurtenissen, te maken krijgen met verlies of  zich ‘anders’ voelen dan andere kinderen. Soms is daarvoor professionele hulp nodig in de vorm van therapie en soms is coaching voldoende om zich beter te voelen.
Samen met de paarden biedt ik begeleiding aan kinderen en hun ouders. De paarden maken het mogelijk om op een speelse en natuurlijke manier te ervaren wat er gebeurt met en binnen het kind. De insteek is dat je op een positieve manier leert door te doen en dat we samen op zoek gaan naar oplossingen voor wat het kind en ouders graag anders zouden willen.
Zonder oordeel, samen met de paarden ervaren waar je goed in bent.

Kindercoaching in combinatie met paarden wordt veel ingezet bij hoog gevoelige kinderen, kinderen met ASS, hechtingsproblematiek en tijdens of na een echtscheiding.

Jongeren
Wanneer kinderen in de puberteit komen verandert er veel. Verandering van school, nieuwe vrienden, relaties en ook lichamelijk. Daarnaast het ontwikkelen van vaardigheden om steeds meer op eigen benen te staan in deze maatschappij.  Jongeren komen in de puberteit voor steeds meer keuzes te staan (relaties, school, werk) en soms lopen ze daar in vast.
Het kan fijn zijn om in deze hectische periode, tijd vrij te maken om je hoofd leeg te maken. Ervaren wie je bent en waar je kwaliteiten liggen.
Tijdens een coaching sessie gaan jongeren met mij en het paard buiten in de natuur ontdekken en ervaren wat maakt dat je vast loopt. Waardoor loop je vast en vooral wat is er nodig om daar uit te komen. De paarden reageren heel direct op de jongere waardoor er geoefend kan worden met een andere aanpak, non-verbale communicatie en nieuw gedrag. Paarden zijn zonder (voor)oordeel en vertellen niets door waardoor je echt jezelf kunt zijn. De jongeren ervaren direct wat werkt en samen proberen we dan de transfer te maken naar het dagelijks leven.

Het is mogelijk om de coaching naast, of als onderdeel van, een bestaande behandeling te doen. In overleg met de behandelaar, het kind en de ouders wordt er gekeken waar we aan kunnen werken, samen met de paarden.