Praktische info

Sessie verloop

Intake
Iedere sessie, of het om een eenmalige sessie of om een traject van meerdere sessies gaat, start met een intake. De intake is bedoelt om kennis te maken, informatie uit te wisselen, de coachvraag of -vragen helder te krijgen en de werkwijze te bespreken.
In principe volgt de eerste sessie een paar dagen of week na de intake, zodat je tijd hebt om na te denken of de paarden en ik op dit moment degene zijn die je kunnen helpen bij je vraag/vragen. In overleg is het ook mogelijk de intake en sessie direct na elkaar plaats te laten vinden. Wanneer je bijvoorbeeld een enkele sessie wilt en/of je hebt een lange reisafstand kan het soms fijn zijn de intake en sessie direct na elkaar te plannen.

Duur intake: ± 30 min.

Sessie
Tijdens de sessie gaan we aan de hand van je coachvraag een activiteit doen met/tussen de paarden. Omdat we vooral buiten zijn is het fijn wanneer je daarop gekleed bent; stevige waterdichte schoenen, een warme jas en lekker zittende kleding.
Het kan gebeuren dat je een duidelijke coachvraag in je hoofd heb maar dat er iets anders is wat je misschien onbewust bezig houdt. Omdat de paarden volledig in het hier en nu zijn en aanvoelen wat er op dat moment speelt kan het zo zijn dat er een ander onderwerp naar voren komt dan je van te voren ‘bedacht’ had.

Ook is het mogelijk een traject met meerdere sessies af te spreken.
Wanneer je op een bepaald gebied vast loop maar nog niet direct een duidelijke coachvraag hebt kan het fijn zijn om een traject van bijvoorbeeld 3 sessies af te spreken. De eerste sessie zal dan voornamelijk gericht zijn op het helder krijgen waar je tegen aan loopt om vervolgens in de volgende sessie gerichter met je coachvraag aan het werk te gaan om tijdens de laatste sessie te onderzoeken of dit voldoende was om weer verder te kunnen komen.

Bij kinderen werk ik bijna altijd met een traject van meerdere sessies omdat het kunnen kijken naar je eigen gedachten/gevoelens/handelen bij kinderen meer tijd kost dan bij volwassenen. De sessie is voor kinderen ook meestal korter met meer afwisseling tussen de activiteiten.

Duur sessie:
Volwassenen ± 90 min.
Kinderen ± 60 min.

Tarieven

Intake
Kennismaking en intake    gratis

Kinderen (tot 18 jaar)
Losse sessie                            € 60,-
Traject van 3 sessies          € 150,-

Volwassenen
Losse sessie                             € 90,-
Traject van 3 sessies           € 225,-

Coaching is maatwerk, het is daarom ook mogelijk een maatwerktraject af te spreken. Voor een maatwerktraject gelden aangepaste tarieven. Neem hiervoor even contact met mij op via mail of het contactformulier.

Coaching wordt soms vergoed door de werkgever vanuit een budget voor bijv. persoonlijke ontwikkeling, burn-outpreventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject. Overleg hiervoor met je werkgever. De inhoud van de sessies zal zonder overleg nooit gedeeld worden met werkgever of bedrijfsarts.

Wanneer je wel graag door mij en de paarden gecoacht wilt worden, maar je denkt het niet te kunnen betalen neem dan toch even contact op. Dan kijken we naar de mogelijkheden.